March 20, 2023

Interior Doors

Radost Poslovanja

Ултимативни водич за паковање целе куће

pack your item feature

Проналажење нове куће може бити изазовно, али једном то нестане. Паковање целе куће је следећа ствар са којом се морате позабавити. Иако кретање може бити узбудљива и узбудљива авантура или фаза. Али то је такође застрашујући и стресан задатак.

Према истраживању Медиума, од 1.000 испитаника, 48% је изјавило да је паковање њихових ствари најстреснији и најизазовнији део селидбе.

Када се пакујете, приморани сте да изађете из своје свакодневне рутине. И проведите више времена окупљајући и пакујући целу своју кућу. Штавише, паковање није само стављање свега у кутије.

Такође се ради о одређивању шта треба спаковати, одакле почети, како спаковати предмете чудног облика, померати или подизати предмете и још много тога. Дакле, успех вашег подухвата паковања у великој мери зависи од ваше припреме и правилног планирања.

Срећом, овај чланак вам може послужити као водич за неометано паковање целе куће без узбуђивања. Дакле, прочитајте у наставку неколико сјајних савета за паковање који ће вам помоћи олакшати кретање.

1. Елиминишите све што вам није потребно у новом дому

Паковање целе ваше куће

Као што је поменуто, кретање већ може изазвати стрес и чак депресија. Када селидбе спакују превише ствари, то може изазвати додатни стрес. Стога, да бисте смањили притисак, најбоље је да одредите шта планирате да понесете са собом у свој нови дом.

У исто време, искористите ово време да процените и елиминишете непотребно, претерано, старо или покварено. Паковање ствари које не користите само ће додати више нереда у ваш нови дом, спречавајући вас да почнете изнова са чистог листа.

Осим тога, ако живите са члановима породице или пријатељима, можете их распоредити у њихове спаваће собе и пустити их да разбацују ствари и уклоне ствари које неће спаковати из куће. Можете их поделити у три групе: донација, продаја и одлагање.

Ствари за донације и продају треба да буду ствари које су коришћене, али још увек у добром стању. У међувремену, ако сте сакупили оштећене, поломљене или неупотребљиве предмете, можете их припремити за правилно одлагање.

Коначно, децлуттеринг а уклањање ствари које вам нису потребне учиниће паковање и кретање лакше и много лакше.

2. Унајмите реномирану селидбену компанију

Најчешће, неки претпостављају да се компаније за селидбе ангажују само када вам је потребна помоћ при премештању и подизању ваших кутија, предмета намештаја и других предмета.

Али истина је да већина компанија за селидбе нуди додатне услуге, укључујући краткорочне или дугорочне опције складиштења, складиштење камиона преко ноћи и услуге паковања.

Дакле, ако се крећете сами или немате довољно времена да прођете кроз цео процес паковања, размислите о ангажовању селидбено предузеће која нуди услуге паковања.

Када то урадите, они вам могу помоћи да организујете и спакујете своје предмете, посебно оне тешке. Такође можете изабрати да ли ћете ангажовати њихову услугу комплетног паковања или користити само њихове залихе за паковање. У сваком случају, запошљавање а селидбено предузеће може помоћи у лакшем паковању целог процеса у кући.

3. Прикупите неопходне залихе за паковање

Паковање целе ваше кућне кутије

Пре него што почнете да пакујете, препоручује се да сакупите све залихе за паковање које су вам потребне у једној просторији. На овај начин не бисте губили време на трчање у продавницу више пута да узмете залихе за паковање које сте пропустили.

Ево неких од виталних залиха за паковање које су вам потребне за ваш потез:

 • кутије: Кутије су најкорисније ствари када је у питању паковање. Ако ангажујете селидбену компанију, они вам могу обезбедити висококвалитетне кутије за паковање у различитим величинама, које можете користити за своје паковање. У међувремену, ако нисте сигурни колико вам је кутија за паковање потребно, можете користити а калкулатор паковања или калкулатор покретних кутија да бисте израчунали и имали тачнију процену потребног броја кутија.
 • Траке за паковање: Прикупите што је могуће више трака за паковање, тако да не морате да бринете да ће вам понестати траке док сте усред паковања. Такође, идите на висококвалитетне, јер неке траке за паковање могу бити јефтине, али неће бити поуздане у држању ваших кутија заједно.
 • Маказе, помоћни нож или секач кутија: Припремите оштре маказе, помоћни нож или секаче за кутије за паковање и премештање. Осим што ће се користити за сечење разних ствари као што су траке за паковање, кутије итд., Оне ће такође бити прве ствари које ће вам требати када будете морали да поново отворите и распакујете неке кутије.
 • Трајни маркер: Можете заменити оловке и оловке за дебеле трајне маркере. Ваш маркер не сме бити мањи од а Маркер са кугличним врхом од 4 мм и не дебљи од 5 мм маркера исклесаних ивица. Дебеле маркере ће бити много лакше читати и препознати чак и издалека.
 • Фолије са мехурићима, новине, ћебад и папирни пешкири: Ове ствари могу бити од помоћи за додатну подлогу приликом умотавања предмета, посебно оних ломљивих и ломљивих.
 • Вреће за смеће за тешке услове: Иако су кесе за смеће у почетку намењене за сакупљање смећа, можете их користити и као алтернативу у случају да вам понестане кутија. На пример, ако имате додатну одећу коју нисте спаковали, можете је ставити у кесу за смеће. Ако имате постељину, насумичне јастуке или јастуке, можете их ставити и у кесе за смеће.

Запамтите да не морате да купујете све ово. Можете бити домишљати и тражити коришћене кутије од своје породице или пријатеља или рециклирати оне које имате код куће. На овај начин можете уштедети новац и потрошити га на друге материјале који су вам можда потребни.

4. Почните да се пакујете што је пре могуће

Препоручује се да почнете да пакујете целу кућу што је пре могуће како бисте имали више времена да средите своје ствари и у складу са тим планирате паковање.

На пример, ако планирате да се преселите током лета, можете спаковати своје зимске капуте, празничне украсе и друге зимске предмете. На овај начин, ваше зимске кутије ће бити спремне за рад када дође прави дан селидбе, минимизирајући стрес.

5. Имајте станицу за паковање

пакирна станица

У идеалном случају, можете одабрати собу или одређени простор који ће вам служити као станица за паковање или соба. Овај простор је место где ћете сакупљати и чувати све своје залихе за паковање и чувати све кутије након што их напуните својим стварима.

Ово је такође место где се ви и ваша породица можете окупити кад год планирате да спакујете своје ствари. На тај начин, док сте сви заузети паковањем, можете да одржите хармонију у кући уместо да разбацујете своје кутије и пакујете залихе свуда около, што може бити хаотично и узнемирујуће.

6. Почните од собе која се најмање користи

Сада када имате залихе за паковање и станицу за паковање, можете почети са паковањем. Најбоље је почети од најмање коришћене просторије у кући, попут поткровља, гараже, подрума или собе за госте.

Пошто се ове собе ретко користе, можете наставити неколико недеља или месеци без потребе да користите неке од ствари из тих соба. Када завршите, можете да пређете на следеће собе које се најмање користе или да прегледате небитне ставке из соба које се најчешће користе.

Као што је креће се дан се ближи, можда ћете почети да се пакујете из најпрометнијих просторија попут кухиње, купатила или спаваће собе. Почните са кухињом и спакујте кухињске алате или опрему коју ретко користите.

Штавише, можете оставити праву количину хране и прибора за кување које можете да конзумирате довољно за преостале дане пре селидбе. Коначно, сачувајте спаваћу собу и купатило за крај јер имају већину ствари које свакодневно користите.

7. Користите праву величину кутија за паковање

кутије за паковање

Људи често мисле да је велике кутије најбоље користити за паковање тешких предмета. У стварности, мора бити супротно. Када пуните тешке предмете, као што су дебеле књиге, вазе и мали сточићи, најбоље је користити мале кутије.

На овај начин, иако су тешки, професионални покретачи ће их лако подићи и померити. У међувремену, за лагане предмете као што су јастуци, ћебад или постељина, можете их спаковати у велике кутије. Не заборавите да означите сваку кутију након што је попуните.

8. Будите посебно пажљиви када пакујете кухињу

Паковање кухиње је често најизазовнија соба с којом се треба бавити јер садржи највише крхки предмети. Зато будите посебно пажљиви и предострожности када пакујете кухињске ствари. Ево неколико савета који ће вам помоћи:

 • Замотајте свако посуђе и стаклено посуђе у појединачни папир за паковање или фолију са мехурићима да бисте их ублажили.
 • Ставите исту групу стакленог посуђа или посуђа у једну кутију и додајте доста папира или мехурића између предмета за додатни јастук.
 • Када пакујете чаше или шоље у кутије, користите картонске преграде за додатну заштиту.
 • Све кутије са ломљивим предметима морају бити означене као „ломљиво“.
 • Сви кухињски уређаји — попут блендера, тостера, апарата за кафу итд. — морају се испразнити и очистити пре паковања у кутије. Умотајте њихове жице или каблове у пластичну чашу пре него што их ставите у кутију.

Ако још увек имате доста залиха хране, можете их донирати или кувати у великим количинама. Запамтите, најбоље је не доносити кварљива храна и други потрошни производи током дана у покрету како би се спречило кварење

9. Позабавите се спаваћом собом и доведите своју гардеробу у ред

Постоји неколико опција како можете спаковати своју одећу за селидбу. Можете их савити и ставити у кофере, картонске кутије или кесе за смеће. Можете их оставити и у комоди, под условом да није претешка за померање.

Што се тиче ваше обуће, има разних начини да спакујете ципеле. Можете умотати ципеле или обућу у појединачне папире или пластичне кесе пре него што их спакујете заједно у једну кутију.

Ово је да спречите да њихове копче или потпетице оштете друге ципеле. Штавише, унутра можете ставити папире за паковање како бисте избегли њихово деформисање.

Што се тиче паковања постељине, ћебади и јастука, можете их ставити у кесе за смеће како бисте их заштитили од прашине. Али за веће предмете у спаваћој соби – као што су оквир кревета, ноћни ормарићи или комода – раставите их пре умотавања.

10. Разврстајте и спакујте купатило

Купатило је можда најмања просторија за паковање, али захтева много стрпљења јер ћете морати да прођете кроз сваки ормарић и фиоку да бисте одлучили које ћете бацити и спаковати.

Шта год да изаберете да напуните, уверите се да су сви њихови поклопци правилно затворени тако што ћете их умотати у траку за паковање како бисте избегли цурење или просипање. Поред тога, спакујте лекове одвојено и означите их у складу са тим.

11. Имајте основне ствари са собом

Дан пре селидбе спакујте све неопходне ствари у једну кутију или кофер, укључујући промену одеће, тоалетне потрепштине, папирологију, готовину и слично. На овај начин можете их понети са собом током путовања и лако им приступити када је то потребно.

Доња граница

Паковање можда није пријатно искуство, али не мора да буде ни стресно. Уз планирање и правилну припрему, можете имати неометано искуство паковања и смањити ризик од незгода приликом селидбе.

Дакле, користите овај водич када пакујете целу кућу. Почните да се пакујете рано, потражите помоћ од породице и уживајте у авантурама селидбе.