March 20, 2023

Interior Doors

Radost Poslovanja

Контролна листа за кровове – 5 савета за одржавање које можете сами да завршите

Контролна листа за кровове - 5 савета за одржавање које можете сами да завршите

Време у северном делу Њујорка није увек најпријатније за кров. Лето је савршено време да прегледате свој кровни систем и уверите се да је све у добром стању пре него што доживимо још једну оштру зиму. Преглед крова може истаћи оштећења на подручјима као што су олуци, опшивке и шиндре, указујући на то где би вашем крову могло бити потребно одржавање.

Ова контролна листа садржи неке важне кровне задатке које можете сами да урадите како бисте осигурали да ваш кров остане у добром здрављу током промена годишњих доба.

1. Очистите олуке и сливнике

Чисти олуци и сливници пружају начин да вода оде са вашег крова и темеља. Током хладнијих месеци у години, могу се зачепити лишћем, иглицама дрвећа и прљавштином. Када крхотине блокирају излаз воде, то узрокује да вода седи на једном месту. Влага из воде која се налази може онда покварити ваш кров, што доводи до цурења и оштећења на путу.

Да бисте очистили олуке, безбедно користите одобрене мердевине и уклоните остатке који су заробљени помоћу радних рукавица. Када очистите подручје, пажљиво исперите преостале остатке у олуцима и сливницима водом из баштенског црева. Ако ваши олуци нису лако доступни, контактирајте компанију која пружа услуге чишћења олука.

2. Прегледајте своје шиндре

Већина кућа има шиндре у северној држави Њујорк. Зимски месеци могу бити тешки на крову, а ваше шиндре су често најтеже погођене. Нагомилавање снега, ледене бране, вишак влаге и ветар могу временом погоршати вашу шиндре.

Будите у потрази за:

  • Недостаје шиндре: Лако можете уочити нестале шиндре без подизања на кров. Настале празнине могу дозволити да вода уђе у дом, што ово чини једном од најважнијих поправки крова.
  • Увијена шиндре: Ако видите увијене шиндре, оне могу произаћи из типичног хабања, али такође могу указивати на неправилну уградњу или недостатак вентилације у поткровљу.
  • Бојење шиндром: Замрљане шиндре или раст алги могу указивати на накупљање воде око подручја где је мрља присутна.

Ако приметите да недостаје или је оштећена шиндре, важно је да добијете инспекцију од професионалне компаније за замену крова у савезној држави Њујорк.

3. Потражите тавански калуп

Увек прегледајте свој таван након завршетка сваке сезоне! Буђ у поткровљу често је резултат неправилне вентилације поткровља која узрокује кондензацију. Када се влажан ваздух заглави у поткровљу, влажност ствара савршено окружење за раст буђи, посебно у врућем летњем времену.

Када прегледате своје поткровље, потражите влагу или тамне мрље које могу указивати на буђ. Имајте на уму да се буђ брзо шири, па је важно да је уклоните чим уочите било какве знаке. Чишћење буђи га неће спречити да се врати. Да би се осигурало да се неће вратити, локални стручњак за кровове мора добро проветрити простор.

4. Проверите да ли има алги и плесни

Алге и буђ су уобичајени призори на крововима у северној држави Њујорк након дуге зиме. То је зато што им влага пружа савршено окружење за напредовање. На срећу, постоје опције попут ГАФ шиндре са технологијом за борбу против алги које помажу у борби против мрља узрокованих плаво-зеленим алгама.

Важно је да чишћење крова буде део вашег редовног одржавања крова. Неке компаније су специјализоване за ово, па предлажемо да се обратите професионалцу који пружа ову услугу чишћења.

5. Прегледајте треперење

Осветљење је важно јер штити најугроженије области вашег крова, укључујући димњак, долине и вентилационе отворе. Да бисте безбедно прегледали блиц на вашем дому са земље, предлажемо да користите двоглед. Избегавајте да се попнете на кров, јер кораци такође могу да олабаве грануле које пружају заштиту. Током прегледа, пожелећете да потражите мрље од рђе и напукнуте заптиваче у близини кровног отвора.

Након што прођете кроз ових пет савета за одржавање, ако видите било какве веће проблеме са својим кровом, контактирајте стручну компанију за кровове у савезној држави Њујорк као што је Цомфорт као следећи корак. Поносни смо што смо ГАФ Мастер Елите кровопокривач—сертификат који поседује само 2% извођача кровова у Сједињеним Државама.

Набавите бесплатну инспекцију крова у северној држави Њујорк данас!

Проналажење квалитетног кровопокривача није увек најлакша ствар. Због тога је важно да радите само са етаблираном њујоршком компанијом за покривање кровова са именом које знате и људима којима можете веровати свој дом. Када одаберете Цомфорт Виндовс & Доорс, знате да ће ваш кров бити замењен најбољим кровним системом користећи квалитетне ГАФ производе—ми чак долазимо у ваш дом ради бесплатног прегледа и процене крова!

Позовите или попуните наш онлајн образац данас да бисте добили бесплатну процену замене крова у северној држави Њујорк.

Претплатите се на блог Цомфорт Виндовс & Доорс