March 20, 2023

Interior Doors

Radost Poslovanja

Колико дуго може трајати нови кров?

Колико дуго може трајати нови кров?

Кровови данас долазе у различитим величинама, облицима, бојама и материјалима, тако да процена животног века кровова није једноставан одговор. У зависности од неколико фактора, кровови могу да трају само 10 година на нижој страни до преко 100 година или дуже! Да, добро сте прочитали, можете имати кров који никада више нећете морати да мењате током свог живота, можда чак и за живота ваше деце!

Добијате оно што плаћате за

Цена игра велики фактор у дуговечности било ког крова. Као и код већине производа, што је квалитетнији, то је већа цена, барем у почетку. Најдуготрајнији кровови попут шкриљевца (на слици изнад), бетона и глинених плочица су изузетно издржљиви и прилично скупи, али је привлачно имати кров који може трајати више од једног века.

На доњем делу, (асфалтне шиндре, итд.), јефтинији материјали нису толико издржљиви као материјали високе класе и, као такви, у почетку могу бити јефтинији, али не трају толико дуго пре него што их треба заменити.

Други фактори који играју велику улогу у животном веку крова као што су рутинско одржавање, почетне процедуре уградње и услови околине. У ствари, показало се да правилно постављени и одржавани кровови могу да продуже живот неким крововима, чак и оним јефтинијим, годинама! Без обзира са којим материјалом идете, одржавајте га у форми да бисте максимално повећали своју инвестицију.

Који материјали трају најдуже?

Под претпоставком правилне инсталације и одржавања током животног века крова, следећи су општи пројектовани животни век неких од најпопуларнијих материјала који се данас користе:

Асфалтна шиндре (3 картице)

Траје у просеку 20 година за већину, али квалитет може да варира са нижим ценама које трају само 10 година и вишим шиндром које трају и до 50 уз одговарајућу негу!

Асфалт (архитектонски)

Око 30 година

Дрвене шиндре и тресе

Обично око 30 година, али под повољним временским условима може трајати много дуже.

Метални кровови

Метални кров може трајати од 40 до 80 година. Неке процене су изнад 60, али као и код сваког материјала, квалитет, одржавање и окружење ће одредити стварни животни век.

Шкриљевац, бетон, глинене плочице

Ако не желите да замените кров више од једном у животу, ово је материјал који добијате, сигурно је скуп, али изгледају одлично и ове плочице имају животни век од преко 100 година!

Ваш кров ће вероватно бити једна од најскупљих инвестиција које ћете направити у свом дому и важно је да то урадите како треба први пут како бисте избегли непотребне трошкове у будућности. Пажљиво бирајте материјал и будите сигурни да разумете очекивани животни век и да сте спремни да га замените када дође време.

За више информација о материјалима за кровове који су доступни за ваш дом, позовите стручњаке за кровове Атланте данас на 770-419-2222!